Latex, vinyl, nitril en PE maar welke handschoen is geschikt?

Latex, vinyl, nitril en PE maar welke handschoen is geschikt?

In de medische sector, voedingssector, laboratoria en in verschillende anders sectoren wordt er gebruik gemaakt van handschoenen. Handschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Latex, nitril, katoenen, vinyl, rubber en PE. Het is dus belangrijk om te weten wanneer welke handschoen geschikt is en welke eigenschappen de verschillende materialen hebben. Op onze website verkopen wij handschoenen van katoen, latex, vinyl, nitril en PE.

Katoenen handschoenen

Katoen is gemaakt van een natuurproduct, de katoenplant. Hierdoor zijn de handschoenen duurzaam, sterk en zijn de handschoenen wasbaar op 30 graden. Deze handschoenen zijn goed ademend, maar ze hebben daarentegen geen goede grip en geven geen mechanische bescherming. Ook zijn deze handschoenen niet waterdicht, snijbestending, hitte werend en niet steriel.

Katoenen handschoenen zijn geschikt voor behandeling en bescherming van huidaandoeningen, voor bijvoorbeeld het aanbrengen van zalf.

De handschoenen kunnen ook gebruikt worden als onderhandschoen wanneer u een gevoelige huid of eczeem heeft.

 

Latex handschoenen

De latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en geschikt voor eenmalig gebruik. De handschoenen beschermen u tegen bacteriën en virussen. Omdat veel mensen een latexallergie hebben wordt er vaak voor een alternatief gekozen. Toch heeft de latex handschoen kleine voordelen ten opzichte van andere handschoenen. Deze handschoen heeft namelijk een hoge vingergevoeligheid en een hoger draagcomfort. Mocht u dus geen latexallergie hebben is dit een goede keuze. 

De handschoenen zijn niet geschikt in combinatie met olie en vet.

Latex wordt het meest gebruikt in de medische sector en laboratoria, omdat het zeer geschikt is voor nauwkeurige handelingen.

 

Nitril handschoenen

De nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en geschikt voor eenmalig gebruik. Dit is de populairste handschoen in vergelijking tot de vinyl en de latex handschoen. Wat deze handschoen zo populair maakt is dat dit een goed alternatief is voor mensen met een latexallergie. Daarnaast zijn ze ook sterker dan de vinyl handschoenen. Een ander kenmerk van de nitril handschoen is dat deze bestand is tegen oliën en vetten.

Deze handschoenen zijn geschikt voor in de medische sector, laboratoria en in de voedingssector omdat deze handschoenen bestand zijn tegen vocht en vetten. Ook zijn deze handschoenen geschikt voor in de technische industrie, omdat de handschoenen bestand zijn tegen petroleumproducten.

 

Vinyl handschoenen

De vinyl handschoenen zijn geschikt voor eenmalig gebruik gemaakt van PVC. Hierdoor zijn deze handschoenen olie- en vetbestending. Deze handschoen is wel de dunste variant handschoen als u deze vergelijkt met de latex en de nitril handschoen. Hierdoor biedt deze handschoen minder bescherming. Indien de comfort en vingergevoeligheid minder prioriteit hebben is vinyl een goede optie.

Deze handschoen is geschikt voor in de horeca en voedselindustrie.

 

PE handschoenen

De PE handschoenen zijn wegwerphandschoenen gemaakt van polytheen. Deze handschoenen hebben een grotere pasvorm en zijn daarom ideaal als u deze handschoenen wilt gebruiken voor niet nauwkeurige werkzaamheden zoals in tankstations. Deze handschoenen beschermen u ook niet tegen virussen.

Deze handschoenen zijn geschikt voor bijvoorbeeld broodjeszaken waarbij je bij ieder broodje een nieuwe handschoen wordt gebruikt, bij tankstations en bij kappers. Ze zijn ideaal voor het verven van haar en werken met chemische middelen.

 

 

geplaatst op 30-06-2020 Product Nieuws 0 1888

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Tax
€ 0,00 Total

Prices are tax included

Kassa

ClickCease